KONTAKT

Hej, jag heter Lena och har fått överta ansvaret för denna Svaki-sajt. Innehållet har dock efterforskats, dokumenterats, skrivits, fotograferats och scannats av Åke Svalfors under många år, men främst 2007-2021. Nu har vi, hans barn Lena och David, ärvt detta och valt att föra det vidare ett tag till.

En del av innehållet är publikt, annat är reserverat för släkt och vänner och kräver numera lösenord. Åke hoppades alltid att de öppna sidorna med plats-, industri- och musikhistoria skulle vara intressanta även utanför släkten. Det tror jag att de är, därför fortsätter jag driva denna sajt.

Har du frågor eller förslag?

Välkommen att höra av dig.
Hör också av dig om du tillhör familjen och släkten och saknar lösenord till släktsidan, där finns mer material!

Mejla till: hej.svaki@gmail.com

(Observera att tidigare epost-adress till denna sajt inte längre är i bruk.)

gamla svaki-sajten, numera uppdaterad
Såhär såg pappa Åkes gamla sajt ut, innan jag uppdaterade den 2023

Hela sajten har byggts om

Pappa tog släktforskning seriöst och tillbringade många timmar vid sin dator med att försöka hitta de rätta namnen, adresserna, årtalen, händelserna, sambanden och släktförhållandena. Alla släktforskare känner nog igen sig… och ni som kände Åke känner nog igen honom i detta. Lika seriöst tog han själva berättandet, att hitta de rätta orden och formuleringarna, de rätta fotografierna och den bästa presentationen. (Där känner jag igen mig!)

De sista åren pratade vi ofta om hur alla hans efterforskningar skulle kunna föras vidare till kommande generationer. Hur hans egenbyggda HTML-sajt skulle kunna anpassas till en mobil och oförutsägbar framtid. Eftersom jag länge jobbat med webbsidor erbjöd jag mig att flytta över allt till en ny responsiv form. Resultatet är denna helt omarbetade sajt, numera som WordPress.

Många fotografier är dock av tidsbrist fortfarande väldigt små, kanske byter jag ut dem efterhand.

Lena och Åke
Dotter Lena och pappa Åke för ett par år sedan, en solig dag på vår kära sommarö Gotland.

Tyvärr hann pappa aldrig se resultatet… det var så mycket i texterna som hela tiden kunde förbättras lite till. Men nu är det trots allt klart, och får leva vidare några år till i denna nya form. Pappa, vi gjorde det!

Webbsidans grafiska form är nu helt förändrat, liksom en del av strukturen. Men själva innehållet är fortsatt Åkes, så som han lämnade det hösten 2022. Endast mindre textändringar och tillägg har gjorts, för att förtydliga för kommande generationer och för att Åke inte längre finns bland oss.

Lena Svalfors Hedin
Webmaster och kontaktperson
Malmö, 2023

Min egen sajt hittar du här: lenasvalforshedin.se